Банкеръ Daily

Новини

Би Би Си стачкува

Журналистите от медийната компания Би Би Си оставиха аудиторията си без новини, тъй като започнаха 24-часова стачка. Протестът е срещу уволненията, към които пристъпи ръководството на Би Би Си в изпълнение на програма за значително съкращаване на разходите. Компанията се финансира чрез специален данък - в размер до еквивалента на 200 долара годишно - който се плаща от всяко британско семейство, в чийто дом има телевизор.
В първата фаза на съкращенията бяха закрити редица предавания на международната служба на Би Би Си, в това число и програмите на руски език. Сега съкращенията засягат журналисти от различни подразделения.
С цел ограничаване на разходите част от каналите на Би Би Си ще бъдат преместени от Лондон в Манчестър, за да се намалят наемите за работни помещения.
Информационните програми на радио и телевизионните канали на Би Би Си са отменени, вместо тях в ефир се излъчват материали от архивите на компанията. Единственото изключение са кратките новини за развитието на скандала около медийната група на Рупърт Мърдок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във