Банкеръ Daily

Новини

БФС излезе с деклараци по повод телевизионните права и нападките от малките футболни клубове

БФС отхвърля упреците към ръководството, отправени от т.нар. малки футболни клубове на форум преди няколко дни. Това се казва в декларация на Българския футболен съюз, публиувана на техния сайт.
Всеки клуб разполага с 40% от рекламните пана на стадиона на клуба, те са негова собственост и той има правната възможност да продава тази площ и да получава приходи. Защо това не се случва, е по-скоро въпрос към мениджмънта на отделния клуб, се казва още в декларацията.
БФС разполага само с едно пано на телевизионните стадиони, върху което не се разполагат реклами, се казва в декларацията. По отношение на предявения към БФС недопустим ултиматум и заплаха за неявяване на официален мач от първенството и твърдението, че при провал на тв излъчването на мач от първенството неустойката от 200 000 лв. трябва да се плати от БФС, ще се ограничим само с учудване от пълната некомпетентност на изразителя на това твърдение. За провалено тв излъчване, неустойката се дължи от клуба, възпрепятствал излъчването, и тя ще трябва да му бъде приспадната от парите, които има да получава по договора, се казва в декларацията, по повод заявеното намерение на отбора на Калиакра Каварна да няма футболна среща с Левски, посочват още от БФС

Facebook logo
Бъдете с нас и във