Банкеръ Daily

Новини

БЕЗСМИСЛЕНИТЕ ПОБЕДИ НА ПЕНЕВ СВЪРШИХА РАБОТА

Двете победи за престиж, спечелени от футболните национали в края на европейските квалификации, им свършиха чудесна работа в навечерието на жребия за следващите. Благодарение най-вече на успеха над Румъния българите регистрираха рекорден скок в ранглистата на ФИФА, като от 34-а позиция преди месец се преместиха на 18-а. Това осигури на тима място във втора урна в жребия за световните квалификации (25 ноември) и ни гарантира, че в тях няма да срещнем неприятни съперници като Англия, Румъния, Швеция, Турция и Русия.
България не бе влизала в Топ 20 на световната ранглиста точно десет години - от октомври 1997-а, когато пак бяхме на 18-а позиция. Съществен принос за този успех имат и слабите резултати в последния месец на Норвегия, Украйна, Сърбия, Дания и Ейре.
В предстоящите световни квалификации отборите от зона Европа ще бъдат разделени на девет групи, като директно за финалите в ЮАР ще се класират само победителите. Осем от вторите отбори ще играят плейофи помежду си, а деветият (с най-лош показател) директно ще отпадне. В такава ситуация изкачването ни от трета във втора урна е просто подарък за БФС.

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ПРИ ЖРЕБИЯ
Идеалният вариант: Гърция, Белгия, Молдова, Азербайджан, Сан Марино
Най-лошият вариант: Италия, Швейцария, Словакия, Албания, Черна гора

Facebook logo
Бъдете с нас и във