Банкеръ Daily

Новини

Безплатно изследване за плаки в съдовете ще извършват ангиолозите в Токуда

Безплатни прегледи за оценка на състоянието на пациенти, прекарали тежки съдови инциденти като инфаркт, инсулт, периферни артериални тробози, както и страдащи от диабет ще се проведат в bdquo;Токуда Болница Софияrdquo; на 26 ноември. Специалистите по Ангиология ще преглеждат през целия ден от 9 до 17 часа.


Безплатната консултация ще включва преглед от специалист ndash; ангиолог, ултразвуково изследване с Доплер сонограф за натрупани плаки по стените на съдовете (атеросклероза), ЕКГ, измерване на артериално налягане.


bdquo;Над 14 000 души годишно получават инфаркт и инсулт поради липса на профилактика и контрол на атеросклерозата. Отлагането на плаки по големите съдове е основен рисков за смърт или инвалидизация от инфаркт и инсултrdquo;, алармира доц. д-р Иво Петров ndash; началник на клиниката по Кардиология и Ангиология вbdquo;Токуда Болница Софияrdquo;.


bdquo;Пациентите претърпели остро съдово заболяване трябва да бъдат обект на засилено медицинско наблюдение поне два пъти в годината заради повишения риск от повторен инцидентrdquo; предупреждава проф. Гроздински, началник на отделението по Ангиология. bdquo;Ето защо ние искаме с тези консултации е да разширим достъпа до специализирана помощ и информираме хора за значението на правилното лечение на тези тежки съдови заболявания.rdquo; добавя проф. Гроздински


Към Клиниката по кардиология и ангиология в Токуда работи и Специализиран център за ранна диагностика и лечение на атеросклероза ръководен от доц. Иво Петров и проф. Лъчезар Гроздински. Там всеки гражданин може да премине комплексна съдова диагностика на атеросклерозата и да предпази себе си от смъртоносните усложненията на това заболяване.


Желаещите да посетят консултациите трябва да се запишат предварително на тел: 02/403 4000.

Facebook logo
Бъдете с нас и във