Банкеръ Daily

Новини

Безплатни прегледи за алергии организира Токуда Болница София

Безплатни прегледи за алергии организира Токуда Болница София, съобщиха от пресцентъра на БЧК.
Кампанията ще продължи няколко месеца, като консултации започват от 11 ноември. Желаещите трябва да се запишат на телефон: 02/403 4000.
Броят на страдащите не е ясен, което изключително затруднява алергиите да бъдат навременно и качествено лекувани.
Неустановената и нелекувана алергия може да се усложни и да доведе до сериозни хронични заболявания, най-масовото от които е астмата, припомнят в съобщението. При 10 - 40 на сто от хората с алергичен ринит се развива астма и около 80 на сто от астматиците боледуват от алергичен ринит.
Доказано е, че алергията се предава генетично и колкото повече членове на едно семейство са алергични, толкова по-висок е рискът децата им също да развият това заболяване, се посочва в съобщението.
В рамките на безплатните прегледи пациентите ще бъдат изследвани за чувствителност към най-масовите 30 алергени - битови, хранителни и на околната среда. Те ще попълнят и въпросници, които да подпомогнат диагностицирането на алергично заболяване. Заради спецификата на изследването то не е препоръчително за деца под 6-годишна възраст. Безплатните прегледи ще се извършват още на 27 ноември, 4 и 18 декември, а
при висок интерес ще бъдат продължени през януари и февруари.
Желаещите трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 4034
000. Адресът на Токуда Болница София е бул. Никола Вапцаров 51 Б, се допълва в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във