Банкеръ Daily

Новини

Безплатни прегледи на пациенти с катаракта и глаукома организира Токуда болница

Безплатни прегледи на пациенти с катаракта и глаукома организира Токуда болница - София. Това съобщиха от лечебното заведение.
Консултациите ще бъдат извършени на 12 март, събота, от 8 до 14 часа след предварително записване на тел: 02/403 00.
Глаукомата е най-честата причина за слепота в България и втора в света, а катарактата е най-разпространеното очно заболяване над 55 годишна възраст, казва е д-р Веселин Даскалов - началник на отделението по Офталмология в Токуда болница- София, цитиран в съобщението. По думите му, за да бъдат излекувани пациентите с катаракта или глаукома, най-важна е ранната диагностика и разбира се, редовните прегледи при офталмолог поне веднъж годишно.
Той препоръчва на хората над 40-годишна възраст да се възползват от възможността за очна диагностика, тъй като глаукомата много често протича безсимптомно, а катарактата може да бъде овладяна по-лесно при навременно откриване.
Безплатната консултация включва преглед от специалист, определяне на зрителната острота, измерване на вътреочното налягане и оглед на зрителния нерв чрез офталмоскопия. Офталмолозите ще дават и препоръки за лечение, когато това се налага.
Прегледите са част от програма, посветена на Световния ден на глаукомата. В рамките на инициативата ще бъде организирана отворена за пациенти лекция Ранна диагностика и съвременно лечение на глаукома, която ще се проведе на 11 март от 13 часа в Аулата на Токуда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във