Банкеръ Daily

Новини

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА БЕБЕТА В ТОКУДА

Безплатни профилактични прегледи на новородени деца до 6-месечна възраст организира МБАЛ „Токуда Болница София”. Консултациите ще се правят безвъзмездно всяка последна събота на месеца между 10,00 и 14,00 часа в кабинета по неонатология. От родителите няма да се изискват никакви документи, само предварително записан час на телефон: 02/403 4000.
Прегледите на бебетата са част от скрининговата програма на „Токуда” за ранно проследяване на здрави, рискови и недоносени бебета. По време на консултацията неонатолозите ще изследват физическото и нервно-психичното развитие на децата.
Ранното диагностициране на вродените заболявания и отклоненията в адаптацията на бебетата позволява да се вземат навременни мерки и да се предотвратят късните усложнения. Това съобщи д-р Радка Масларска – началник на отделението по „Неонатология”. От друга страна, профилактичните прегледи и скриниговите изследвания дават спокойствие на родителите при отглеждането на децата им, допълва д-р Масларска. Целта е да бъдат обхванати не само децата, родени в МБАЛ „Токуда Болница София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във