Банкеръ Daily

Новини

БЕЗ УЛТИМАТУМ ЗА ЗАПЛАТИТЕ, ЗАЯВИ СТАНИШЕВ

Готови сме да преговаряме по исканият на учителите, но без ултиматуми. Това заяви премиерът Сергей Станишев по повод непоколебимата позиция на стачкуващите учители за 100% увеличения на заплатите. Готов съм лично да се ангажирам, но когато видя, че има добро желание за постигане на разумен изход, подчерта министър председателят. 100% не е позиция, тъй като това означава други 500 000 души от публичната сфера да не получат увеличение на заплатите си, каза още Станишев. Той призова към разум единния стачен комитет в експертните преговори, които се водят в момента.
Премиерът изрази учудване защо никой от стачкуващите не говори за промяна в качеството на образованието, а се дискутира само темата за актуализацията на възнагражденията. Според него, двете теми трябва да се разглеждат успоредно, тъй като те са взаимно свързани.
Станишев откри най-новия на Балканите разменно-сортировъчен център на Български пощи. Той е изграден с 30 млн. лева върху площ от 4 000 кв. м. За денонощие в него могат да се обработват до 300 000 писма и 7 000 колета. При откриването премиерът изтъкна, че дейността на Български пощи доказва, че едно публично дружество може да е печелившо, когато има добър мениджмънт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във