Банкеръ Daily

Новини

Без лихви изплаща стари задължения за парно в Бургас

Топлофикация – Бургас е готова да опрости лихвите на своите битови клиенти с просрочени плащания. Това ще е възможно само, ако абонатите заплатят изцяло и наведнъж дължимите суми в срок от 1 до 31 октомври 2010 г., съобщиха от дружеството. Топлофикацията няма да събира законната лихва, начислявана до окончателното изплащане на задължението, и от абонатите със започната съдебна процедура, ако в посочения срок заплатят наведнъж задълженията си, включително присъдените от съда вземания (съдебна такса, главница, лихви към датата на започване на съдебното дело).
От дружеството отчита затрудненията на една голяма част от потребителите да заплащат просрочени задължения. От друга страна събирането на тези вземания е допълнителна тежест за производителя на топлоенергия. Въпреки загубите, които ще претърпи, компанията прави този жест, за да покаже още веднъж обществено отговорното си отношение към своите абонати, да стимулира неизрядните клиенти и да ги улесни при изплащането на старите задължения, информират от Топлофикация-Бургас.
Старите си задължения с опростени лихви клиентите на бургаската топлофикация ще могат да погасяват на касите на дружеството в ж.к. Славейков, ж.к. Лазур и ж.к. Изгрев. Приспаданията няма да се извършват на касите на Български пощи или плащания по банков път, уточняват от топлофикационното дружество.

Facebook logo
Бъдете с нас и във