Банкеръ Daily

Новини

Без автомобили в Морската градина във Варна

От днес влиза забраната за влизането на автомобили в Морската градина във Варна. Историческата част на Приморския парк е изцяло пешеходна зона.


Изключения ще се правят само за автомобили със специален режим ndash; линейки, полицейски коли и т.н. Новите ограничения влизат в сила и за останалата част от Морската градина. Алеята до Калните бани вече ще бъде само пешеходна зона, а пред градския басейн ще бъдат поставени трайни заграждения.


По-строги правила за движение ще има и за крайбрежната алея. С кола до плажа може да се отиде през входа под Почивка, но движението по крайбрежната алея е разрешено само до Пантеона, където има и полицейски пост. Другият вариант е входът през Акациите, но пътят е отворен само до паркинга на Хоризонт.


До тенис клуба под Спортна зала могат да влизат членовете му, а ако няма място на паркинга, вече ще трябва да ползват външния. Живеещите в кооперациите извън историческото ядро на Морската градина ползват входа до Делфинариума.


За да минат с колите си, те трябва да представят лична карта с адресна регистрация, а ако паркират извън имота си - ще бъдат глобявани.


Изключения от тези правила ще се правят само за автомобилите, които зареждат заведенията, но те ще могат да доставят стока само между 4 и 9 часа сутринта. От догодина се обмисля те да бъдат заменени с електрокари.


Мерки срещу движещите се свободно автомобили в Морската градина кметът на Варна Кирил Йорданов взе след редица граждански протести.

Facebook logo
Бъдете с нас и във