Банкеръ Weekly

Новини

Бенк ъф Ингланд е готова за нови парични политики

Трябва да бъдем отворени за нетрадиционни средства за провеждането на паричната политика, ако е необходимо. Това заяви Иън Мак Кафърти член на паричния комитет на Бенк ъф Ингланд в интервю за Гай Джонсън от Bloomberg Television в Лондон.


По негови думи, служителите трябва да имат отворен ум за възможните начини да се помогне на възстановяването на страната и посочи, че може да подкрепи нови мерки, насочени към конкретни слабости в икономиката.


Ако показателите не започнат да се подобряват през настоящата година, ще трябва да помислим над това, кои са най- специфичните проблеми, които продължават да съществуват в икономиката и до каква степен целенасочената парична политика може да ги реши, каза още Иън Мак Кафърти.


Използването на нови инструменти за политиката може да бъде въпрос за дискусия на Комитета по парична политика през тази година. Според изчисления на Националния институт за икономически и социални изследвания Брутният вътрешен продукт се понижил с 0.3% през четвъртото тримесечие на 2012г. , като е отчетен неочакван спад в регистрираните продажби на дребно за декември в британските магазини.

Facebook logo
Бъдете с нас и във