Банкеръ Daily

Новини

БДЖ УВЕЛИЧАВА ЦЕНИТЕ С 9,9% ОТ 9-ТИ ДЕКЕМВРИ

Измененията в пътническата тарифа на “Български държавни железници” ЕАД ще влязат в сила заедно с новото разписание на влаковете, т.е. от 9-ти декември. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.
Средното увеличение е 9.97 %, като това изменение се отнася най-вече до цените на превозите с бързи и ускорени бързи влакове на средни и дълги разстояния. Тарифната промяна отразява подобряването на качеството на услугата чрез въвеждането на реновирани вагони и поетапното възстановяване на търговското обслужване чрез отдаването под наем на специализирани бюфет- и бар-вагони в тези категории влакове. Ценовото изменение за железопътните пътнически услуги следва и предприетите ценови увеличения при другите видове транспорт, като при това цените на билетите за влак остават конкурентни на цените за автобусните превози.
Както беше вече обявено, “Български държавни железници” ЕАД запазват цените за най-ползвания сегмент от пътническата услуга – превозите на кратки разстояния. Този сегмент включва цените за пътуване във вътрешно градските зони; в крайградските участъци на София и Пловдив, където ще продължават да действат т.нар. “зонови цени”; както и пътуванията на разстояния до 20 км с пътнически влак. Цените за тези три типа услуги се запазват без промени. По този начин, железопътният превозвач адекватно отговаря на транспортните нужди на своите най-масови клиенти - работещите и учащите, които всекидневно ползват железопътен транспорт на кратки разстояния.
“Български държавни железници” ЕАД запазват непроменени и цените на всички железопътни карти, които дават право на различни видове намаления, в зависимост от типа пътувания или възрастовата група на клиентите. Не се изменят и цените за седящи, кушет и спални места.
Железопътния превозвач предлага и различни търговски оферти, които дават право на отстъпка при многократни пътувания, двупосочни пътувания, пътувания в малки или големи групи и др. Клиентите на “Български държавни железници” ЕАД ще могат да ползват и тези възможности за намаления през следващата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във