Банкеръ Daily

Новини

БДЖ ПУСНА НОВИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОТРИСИ ДЕЗИРО

„Български държавни железници” ЕАД пусна в редовна експлоатация и последните доставени от Сименс нови електрически мотриси „Дезиро”. По този начин общо 25 модерни немски машини се движат у нас. Дезиро обслужват общо 130 пътнически влака в регионите на София и Пловдив. Инвестицията на „Български държавни железници” ЕАД в новите мотриси възлиза на над 117 милиона евро.
Както 25-те електрически, така и 25-те дизелови мотриси „Дезиро” (доставени и пуснати в движение през 2005 г.), са проектирани така че да осигуряват удобно пътуване и на трудноподвижните пътници. Интериорният дизайн, информационната система за пътниците и компютърното управление на всички системи отговарят на съвременните европейски стандарти.
Освен комфорт при пътуване, новите електрически мотриси осигуряват и опазване на околната среда чрез своите екологични предимства. Те са оборудвани със специална електродинамична спирачка, която връща захранващата енергия обратно в контактната мрежа. По този начин се реализира значителна икономия на електроенергия. Мотрисите разполагат с вграден електромер, който отчита както изразходваната, така и възстановената електрическа енергия. Санитарният възел, който е вакуумен тип, както и емисиите на шум отговарят на европейските норми за екологосъобразност.
Сто седемдесет и шест локомотивни машинисти са обучени от Центъра за професионално обучение към „Български държавни железници” ЕАД да управляват електрическите мотриси „Дезиро”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във