Банкеръ Daily

Новини

БДЖ пуска допълнителни влакове

bdquo;Холдинг Български държавни железнициrdquo; ЕАД ще промени разписанията на някои влакове и ще пусне допълнителни в различни участъци с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците от отделни населени места в страната.


От днес ще бъдат пуснати още два влака между Пловдив и Асеновград, които ще се движат в сутрешните часове през работните дни от седмицата. Допълнителни влакове ще пътуват сутрин и от Враца до Червен бряг, както и между Шумен и Попово. През следобедните часове на деня ще бъдат пуснати още два допълнителни влака между Горна Оряховица и Плачковци.


За осигуряване на удобен железопътен транспорт за жителите от населените места в участъка между Генерал Тодоров и Петрич, както и между Генерал Тодоров и Кулата, ще бъдат пуснати в движение общо 13 пътнически влака.


Сутрешният пътнически влак № 20101 от София за Червен бряг, който заминава от Централна гара София в 5:10 ч., ще се движи по променен маршрут. Той вече ще пътува по маршрут от София до Враца, като по този начин ще се осигури възможност за пътуване от Мездра до Враца в сутрешните часове на деня.


Промени ще бъдат направени и в спиранията на някои от влаковете, като те вече ще спират на допълнителни гари и спирки.


За пътниците от населените места между Радомир и Перник ще бъде осигурено допълнително обслужване с железопътен транспорт, като за целта два пътнически влака между Кюстендил и Радомир ще пътуват по удължен маршрут до Перник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във