Банкеръ Daily

Новини

БДЖ ПОДПИСВА ДОГОВОР С РУСЕНСКИЯ ЛОКОМОТИВЕН ЗАВОД ЗА 8 МЛН. ЛВ.

“Локомотивен и вагонен завод” ЕАД гр. Русе, 100% собственост на “ЖП инфраструктура-холдингово дружество” АД ще подпише до края на юни нов договор, с БДЖ, собщиха от компанията.
Според клаузите му ще бъде извършен заводски ремонт на 10 електромотрисни влака по изготвени от БДЖ нови технически условия, които включват пълно рециклиране на коша на мотрисите и подмяна на електро - инсталация, като с това ще се удължи с още 10 години експлоатационният им срок. Срокът за изпълнение на поръчката е до края на 2009 година. Предвиденият обем на ремонтните работи по офертни цени е на стойност над 8 млн. лева. Същевременно в периода юни - началото на юли 2008 година “Локомотивен и вагонен завод” ЕАД гр. Русе, 100% собственост на “ЖП инфраструктура-холдингово дружество” АД, ще предаде на БДЖ за експлоатация след извършен капитален ремонт последните два електромотрисни влака (ЕМВ), серия 32 по двустранен договор от 2005 година. А ЖП инфраструктура холдингово дружество ще реализирапланираното за тази година увеличение на капитала си. Водещ мениджър по сделката ще е ОББ.
Работна група от специалисти на “БДЖ” ЕАД, “ЛВЗ” ЕАД и “БДЖ-Трансимпекс” АД обсъждат технически условия и икономическа целесъобразност от стартирането на съвместен проект за модернизация на ЕМВ. В работния проект се предвижда да участват външни партньори с доказани лидерски позиции в отрасъла като “ЧКД” Прага, “Сименс”, Германия и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във