Банкеръ Daily

Новини

БДЖ ОТЧЕТЕ РЪСТ НА ПРОДАЖБИТЕ НА БИЛЕТИ

Мерките, които “Български държавни железници” ЕАД предприемат срещу гратисчиите в крайградските и пътнически влакове около София, вече дават резултати. Данните от първите пет дена след въвеждането на загражденията в Централна гара в столицата, където се извършва предварителна проверка на превозните документи, сочат, че за периода 29-ти септември - 3-ти октомври продажбите на железопътни билети за проблемните влакове в района на София са се увеличили с 35 % средно на ден, като по някои направления (София – Драгоман, София – Лакатник и др.) ръстът в продажбите на билети е почти двоен. Това съобщиха от пресслужбата на “Български държавни железници” ЕАД.
Към момента, загражденията, при които се осъществява предварителната проверка на превозните документи, са поставени в подлеза на Централна гара София при изходите за втори перон. Служители на “Български държавни железници” ЕАД проверяват превозните документи на пътниците за проблемните крайградски и пътнически влакове, които тръгват от Централна гара София.
С цел да се засили контрола върху гратисчиите в проблемните влакове в обратното направление, т.е. към София, “Български държавни железници” ЕАД ще въведат допълнителни внезапни проверки в самите влакове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във