Банкеръ Daily

Новини

БЧК ЩЕ ПРЕДОСТАВЯ ХРАНИ ОТ ЗАПАСИТЕ НА ЕС

Българският Червен кръст е организацията, избрана от Министерство на земеделието, Министерство на труда и социалната политика и Министерство на здравеопазването да предоставя на уязвими граждани храни от интервенционните запаси на ЕС през 2008 година, съобщиха от пресцентъра на БЧК.
Изпълнителният директор на Държавен фонд “Земеделие” Димитър Тадаръков и председателят на БЧК Христо Григоров подписаха договор за сътрудничество, според който над 12 хиляди тона храни (бяло брашно, захар и ориз) ще бъдат раздадени на 364 788 социално слаби хора от всички общини в страната. Готови списъци с имената на бенефициентите ще се предоставят от Агенцията за социално подпомагане и нейните подразделения - дирекциите “Социално подпомагане” по места, като в тях ще попаднат гражданите, получаващи помощи за отопление през настоящия зимен период.
Всяка година страните-членки на Европейския съюз обявяват видовете стоки и количествата, налични в интервенционните им складове и всяка страна-членка има право да кандидатства за тях. Досега тази мярка е прилагана спрямо 7 милиона души от 15 страни, членуващи в Европейския съюз. От 2008 година тя ще бъде валидна и за България

Facebook logo
Бъдете с нас и във