Банкеръ Daily

Новини

БЧК провежда учебно занятие в отговор на инцидент с множество пострадали

Българският червен кръст ще проведе днес от 10 ч. учебно занятие в отговор на инцидент с множество пострадали, съобщи пресцентърът на организацията. Симулацията се осъществява съвместно с Червения Давидов щит на Израел.


Пред централата на БЧК ще бъдат демонстрирани действия на специализирани екипи по спасяване на множество пострадали хора вследствие на взрив на климатична инсталация и последвал пожар.


В симулацията ще участват екипи на БЧК, на Пожарна безопасност и защита на населението, на Центъра за спешна медицинска помощ, на Военномедицинска академия, Министерство на здравеопазването и на Националния екип за работа при бедствия на БЧК, БМЧК.


Със съвместни действия за спасяване екипите ще проиграят евакуация на застрашени и пострадали хора от мястото на инцидента, транспортиране до болнично заведение, гасене на пожара, спасяване на пострадали от високи етажи по алпийски способи от екипи на ПСС. В действията по медицинската евакуация активно ще се включат представители на Червения Давидов щит на Израел. Ще участват 4 линейки и автомобил на Пожарна безопасност.


Учебното занятие ще се проведе под ръководството на председателя на БЧК Христо Григоров и на генералния директор на БЧК доц. д-р Красимир Гигов. Гост на демонстрацията ще бъде Шаул Камиса Раз, посланик на държавата Израел в България.


Основната цел на учението е да се повиши подготовката на екипите за реакция при инциденти с множество пострадали и да се усъвършенства взаимодействието им със структури, включени в Единната спасителна система на страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във