Банкеръ Daily

Новини

БЧК открива първото в страната училище по първа помощ за немедицински специалисти

Българският Червен кръст открива първото в страната училище по първа помощ за обучение на немедицински специалисти в спешната помощ и други специализирани служби, съобщиха от организацията. Откриването ще се проведе от 11.00 часа в Националния учебен център на БЧК – с. Лозен. Осъществяването на този проект стана възможно в резултат на няколкогодишно проучване на богатия опит на Германския Червен кръст (ГЧК) в обучението на парамедици и с решаващата финансова и експертна подкрепа на ГЧК – провинция Баден - Вюртемберг.
На церемонията по откриването на училището ще присъстват: Н. Пр. Матиас Хьопфнер – извънреден и пълномощен посланик на Федерална република Германия у нас; представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, Българския лекарски съюз, директорът на „Спешна помощ” – София, медицински директори на водещи болници в столицата и др.
Специално за събитието в България ще пристигне генералният директор на Германския Червен кръст - Баден-Вюртемберг г-н Ханс Хайнц, както и германски специалисти, които ще участват в тридневен курс за обучение на наши преподаватели в училището по първа помощ, работещи в различни лечебни заведения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във