Банкеръ Daily

Новини

BBC с нов изпълнителен директор

Тони Хол е новият директор на BBC . Той заменя на поста подалия оставка по-рано този месец Джордж Ентуисъл. директор на новините в Би Би Си ще замени . Задачата на бившия шеф на новините ще бъде да възвърне доверието в телевизията.


Истински се вълнувам от това какво може да направи Би Би Си и от влиянието, което имаме.Това е една от тези необикновени организации, които са от изключителна важност за Обениненото кралство, за това какви сме, но тя има и невероятно въздействие по целия свят. Това заяви Тони Хол пред журналисти.


Според Крис Патърн, ръководител на BBC Trust, Хол е правилният човек, който да изведе телевизията от настоящата криза.


Шейсет и един годишния Хал ще встъпи в длъжност в началото на месец март следващата година.


Държавно-финансирана медия, която отбеляза 90-годишен юбилей, понесе тежък удар след скандала с бившият водещ Джими Савил, оказал се един от най-ужасните насилници на деца във Великобритания. Миналата година Савил почина на 84-годишна възраст.


Бившият вече шеф на британската телевизия Джордж Ентуисъл ръководи медията едва 54 дни. Той напуска след като една от водещите програми Нюзнайт излъчи репортаж, в който политик е погрешно обвинен в секс с малолетни. Лорд Алистър МакАлпин, бивш член на Британската Консервативна партия. получи публично порицание след излъчването на репортажа. Миналата седмица ВВС плати 185 хил. паунда обезщетение на политика заради манипулативния е недостоверен материал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във