Банкеръ Daily

Новини

BASF в отлична форма и оптимистична прогноза за 2011 година

Изминалата 2010 г. беше рекордна година за BASF и компанията се придвижва напред към постигане на целта си за експанзия на лидерската си позиция.
На годишната пресконференция на компанията, д-р Юрген Хамбрехт, председател на управителния съвет на BASF отбелязва: Постигнахме рекордни нива на продажби и приходи през 2010 година. В частност, в химическия бизнес, имахме възможност да се възползваме от силното възстановяване на икономиката през 2010 г., което беше по-динамично от колкото всички ние първоначално очаквахме.
Положителните резултати от всички региони допринесоха за двуцифреното увеличение на продажбите. Сравнено с 2009 г., продажбите се увеличават с 26%, за да достигнат до 63.9 млрд. евро. EBIT се увеличи с 68% до 8.1 млрд. евро.
BASF имаше много силен старт през 2011 година. Въпреки това, ние сме притеснени за Либия. В цялост ние сме оптимистични за първото тримесечие на годината. Положителен резултат от това е предстоящото увеличение на броя служители на BASF със 2,900 души през тази година. Фокусът е към Азия, но ние планираме да наемем допълнително и още 800 служители в Германия, добавя още Хамбрехт.
Прогнозата за цялата 2011 г. е базирана на: солиден растеж на световната икономика (+3.3%); значителен ръст на световната химическа продукция (без фармацевтика) (+5.2%); среден обменен валутен курс евро/долар 1.35 щ.д. за евро и средна цена на нефта 90 щ.д./барел през 2011 година.
BASF се стреми да надмине значително рекордните нива на продажби и приходи от операции, постигнати през 2010 година. Също така очакваме да спечелим още веднъж висока премия върху капиталовите разходи и през 2011 г., казва още Хамбрехт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във