Банкеръ Daily

Новини

BASF е най-уважаваната германска компания според списание Fortune

BASF е най-уважаваната германска компания според проучването на американското бизнес издание Fortune – Най-уважаваните компании в света за 2011 г..
За 2011 г. BASF се изкачва с една позиция по-нагоре в класацията, заемайки първо място сред германските компании. Както и през изминалите две години, BASF e определена и като топ компанията на световната химическата индустрия.
Проучването Най-уважаваните компании в света се провежда всяка година от американското бизнес списание Fortune съвместно с консултантската агенция Hay Group. Експерти от индустрията класират около 700 компании от цял свят в няколко категории: качество на продуктите и услугите, глобална конкурентоспособност и качество на мениджмънта.
BASF
е лидер в световната химия. Портфолиото на компанията варира от продукти в сектор химикали, пластмаси, продукти за облагородяване, селскостопански продукти до нефт и газ. BASF създава химически продукти, за да помага на своите клиенти в почти всички индустрии да бъдат по-успешни. С висококачествени продукти и интелигентни решения фирмата играе важна роля в разрешаването на глобалните предизвикателства като опазване на климата, ефикасното използване на енергия, осигуряване на храна и мобилност.
BASF обяви продажби от близо 63.9 млрд. евро през 2010 г., като към края на годината в компанията работят около 109 хил. служители.
Акциите на BASF се търгуват на фондовата борса във Франкфурт (BAS), Лондон (BFA) и Цюрих (AN).

Facebook logo
Бъдете с нас и във