Банкеръ Daily

Новини

Барозу похвали правителството на Бойко Борисов

„Бих желал още веднъж да потвърдя подкрепата на Европейската комисия за реформаторските усилия на България”. Това казва в писмо до премиера Бойко Борисов председателят на Европейската комисия Жозе- Мануел Барозу, съобщават от правителствената информационна служба.
Той отбелязва отговора и решението на правителството да следва направените препоръки в последния доклад относно напредъка по Механизма за сътрудничество и оценка, с график от спешни действия.
„Възползвам се от възможността да благодаря за чудесното сътрудничество и конструктивното партньорство с българските органи. Вярвам, че ще продължите ангажимента за по-нататъшна задълбочена и трайна реформа на българската съдебна система и администрация, което е необходимо за изпълнението на останалите след присъединяването ангажименти”, казва още председателят на ЕК в писмото си.
Според него един твърд и постоянен ангажимент от страна на българското правителство е от ключово значение за успеха на съдебната реформа и на борбата срещу корупцията и организираната престъпност в страната ни. „В доклада на Комисията се признава, че през последните 12 месеца България е постигнала резултати в това начинание”, пише още Барозу.

Facebook logo
Бъдете с нас и във