Банкеръ Daily

Новини

Банкер става столичен зам.-кмет по финансите

Главен банкер в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) става зам.-кмет по финансите на столицата. Дончо Барбалов ще заеме овакантения още през пролетта от Минко Герджиков пост. Герджиков подаде оставка след неуспешен опит за ново райониране на столицата и последвали скандали със повишени местни данъци и такси.


С Дончо Барбалов сме работили по проекти, които се финансират от банката, свързани главно с транспортаrdquo;, обясни избора си Йорданка Фандъкова.


Барбалов е работил в Световната банка. bdquo;Той е човек с опит, добре познава общинските финанси, бюджета, за да влезе с летящ старт и за да започне работа буквално от първия ден, след като мине клетватаrdquo;, каза Фандъкова. Тя ще положи клетва на 10 ноември.


Тогава ще бъдат обявени и новите райнни кметове на София, както и замовете на Фандъкова за втория мандат. Очакванията са Любомир Христов, който отговаря за транспорта, Мария Бояджийска, чийто ресор е екологията и Ирина Савина (строителство) да запазят позициите си.


Тодор Чобанов, който доскоро беше заместник на Вежди Рашидов категорично отрече слуха, че ще е новият заместник- кмет с ресор култура. Пред БАНКЕРЪ той каза, че вече е приел предложението на министъра на икономиката Трайчо Трайков да стане негов съветник по културния туризъм.

Facebook logo
Бъдете с нас и във