Банкеръ Daily

Новини

Банка Пиреос България подкрепя благотворителна изложба

Банка Пиреос България ексклузивно подкрепя изложбата живопис на гръцкия автор Ангелос Пападопулос. Тя ще бъде открита официално на 23 март от 18.30 ч. в арт център Форум на ул. „Георг Вашингтон” 24. Експозицията има благотворителна цел, като 50% от събраните средства от продажба на картини ще бъдат дарени на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Пантелеймон” в село Видраре.
Това е втората поредна изложба на Ангелос Пападополус от началото на тази година. Художникът работи в областта на реалистичния фигуратив като развива собствен маниер на рисуване и до момента има 13 самостоятелни изложби в Гърция, Белгия и Кипър. Участвал е в още 3 колективни изложби в Брюксел, Москва и Атина. Негови творби представят гръцкото изкуство в седалището на Европейския парламент в Брюксел и в Държавна Художествена Галерия – Пирея. Те са част и от колекциите на редица частни галерии в Гърция, САЩ, Белгия, Франция и Германия.
Подкрепата на културни събития и благотворителни инициативи е един от приоритетите в социалната политика на банката. В началото на този месец, като част от своето традиционно партньорство със Съюза на българските художници, кредитната институция стана партньор на изложба на карикатури в галерията на „Шипка” 6.

Facebook logo
Бъдете с нас и във