Банкеръ Daily

Новини

Банка ДСК с първо място в класацията на сп. The Banker

Банка ДСК е обявена за Банка на годината в България за 2013 г.от британското списание The Bankernbsp; в четиринадесетото издание на конкурса Награди 2013 за банка на годината.


Международно отличие се присъжда след прецизната оценка на журито на фактори като постигнат ръст, цялостно представяне, водещи инициативи през изминалата година, технологични подобрения и иновации, стартиране на нови банкови продукти и услуги.


Призът Банка на годината в България за Банка ДСК бе оповестен на тържествена церемония в Лондон на 28 ноември, в присъствието на стотици представители на световния банков елит и главният редактор на The Banker. От името на банката, статуетката получи изпълнителен директор в Банка ДСК Доротея Николова. Високото отличие, което ни се присъжда за четвърти път, е признание за всекидневните усилия на мениджмънта и на всички служители на най-богатата с традиции, но и постоянно обновяваща се банка в България, коментира Николова по повод отличието. Тя подчерта, че въпреки отрицателните последствия от световната финансова криза, които все още осезаемо се усещат и у нас, Банка ДСК продължава да бъде лидер не само в областта на банкиране на дребно, но и в предлагането на високотехнологични решения за клиентите си.


В специалното издание на високоавторитетното списание с наградите за 2013 г. е поместено кратко интервю с председателя на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. Банката ще бъде представена в декемврийския брой на The Banker, който се чете в над 100 държави по света.

Facebook logo
Бъдете с нас и във