Банкеръ Daily

Новини

Банка ДСК подкрепя SOS детски селища в България

За четвърта поредна година Банка ДСК продължава дългосрочната си подкрепа към SOS Детски селища България. Следвайки принципите на корпоративната социална отговорност, банката се стреми да приобщи и клиентите си към благородната мисия да помогнем на децата да сбъднат мечтите си.


Тази година Банка ДСК създаде специална дарителска платформа към платформата си за интернет банкиране ДСК Директ. Целта на проекта е да се предостави възможност на граждани и бизнес клиенти бързо и лесно да и извършват дарения, подкрепяйки различи каузи и инициативи на децата от SOS Детски селища България.


Новата функционалност предлага на клиентите достъпна и облекчена процедура при обработване на транзакциите, включително и освобождаване от такса. В момента потребителите на ДСК Директ имат възможност да се присъединят към две от благородни инициативи на SOS Детски селища България: Клуб SOS Приятел и Бъдеще и за тях.


В края на 2010 година Банка ДСК стана SOS златен корпоративен семеен спонсор, поемайки траен ангажимент да се грижи за две семейства, в които растат 11 деца, лишени от подкрепата на родителите си - по едно в SOS детските селища в Трявна и в Дрен.


Семействата, които Банкa ДСК осинови, са специални за SOS Детски селища България ndash; това са SOS семейства, в които за децата се грижат SOS семейни двойки. Помощта на Банката е насочена към осигуряването на средства за храна, облекло, обувки, учебни пособия, почистващи и перилни препарати, играчки и медикаменти на децата.


Подкрепата на Банкa ДСК като SOS корпоративен семеен спонсор не се изразява единствено във финансовото подпомагане. В рамките на спонсорството се проведоха редица инициативи, които дадоха възможност на Банката и нейните служители да изградят позитивна връзка с децата, ставайки съпричастни към нуждите им, към проблемите на тяхното развитие и израстване, за да могат да изживеят пълноценно детството си и да имат шанс за успешно бъдеще.

Facebook logo
Бъдете с нас и във