Банкеръ Daily

Новини

Банка ДСК – „Най-добрата банка в България 2011” в класацията на списание „Глоубъл файненс”

Банка ДСК бе обявена за „Най-добрата банка в България 2011” в традиционния конкурс за най-добрите банки в страните с възникващи пазари в Централна и Източна Европа .
Вече 18-а година поред лондонското издание прави задълбочено проучване и определя най-добрите банки в развиващите се пазари на Азия, Близкия изток и Африка, Латинска Америка, Централна и Източна Европа.
Изследването за Централна и Източна Европа обхваща банките в 22 държави и включва банкови анализатори, висши корпоративни мениджъри и банкови консултанти. При силната конкуренция основните критерии за определяне на най-добрите включват: ръст на активите, доходност, стратегически взаимоотношения, обслужване на клиентите, конкурентно ценообразуване и иновативни продукти.
„Банките и техните клиенти продължават да бъдат поставени в среда, изпълнена с необичайни предизвикателства„ – изтъква по повод на отличията издателят на Глоубъл файненс Джоузеф Гайарапуто . – Повече от всякога клиентите изискват върхова компетентност от своите банкови партньори. Тези (б.а.-наградените) са банките, които предоставят най-добре тази компетентност”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във