Банкеръ Daily

Новини

БАЛКАНСТРОЙ ОТКРИ НОВ ЗАВОД В РАЗЛОГ

Техноууд (Technowood) е новият производител и доставчик на широка гама продукти от иглолистна и широколистна дървесина за строителството. Дружеството е член на най-големия строителен холдинг в България - Балканстрой АД.
Заводът е официално открит в Разлог на 8 май в присъствието на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев и Валтер Фареншон - председател на съвета на директорите на Вайних Груп (компанията, доставчик на оборудването в завода).
Technowood разполага с една от най-големите и съвременно оборудвани производствени бази в бранша на Балканите. Заводът се намира в Разлог и е разположен на 10 хил. кв. м площ. Общо са инвестирани над 70 млн. лв. за цялостно оборудване, набиране и обучение на персонал, техническо проектиране и проектиране на сгради, терен и др. Проектът е съфинансиран от Пощенска банка.
Производствените линии в завода на Теchnowood са произведени и доставени от безспорния лидер в производството на машини и съоръжения за дървопреработващата промишленост Вайних Концепт (Weinig Concept).
В завода вече работят над 200 човека, заедно с администратвиния състав, а до края на 2010 г. бизнес планът на компанията предвижда екипът на компанията да достигне 450 човека.
Портфолиото на Technowood включва кофражни греди (трегери) и многослойни греди за конструкции, трислойни кофражни платна, масивни и интериорни врати, дървена дограма със стъклопакет, биопелети за отопление, градински мебели, както и широка гама продукти от дървесина.
Компанията има капацитет да преработва над 50 хил. куб. м трупи годишно до крайна продукция при напълно безотпадна технология. Амбицията на Technowood e до края на 2009 г. да достигне 20-25% от съвкупния пазарен дял на платна и греди и до 20% от пазара на интериорни врати и дограма. Чрез постигане на добро съотношение между качество и цена Technowood има амбицията да заеме адекватен за очакванията пазарен дял и да реализира големия капацитет на производствените линии.
Компанията извършва продажби на едро и предлага продуктите си в търговската мрежа основно чрез дистрибутори и партньорски организации. Компанията насочва маркетинговите си усилия към дистрибутори на строителни материали, строителни фирми и частни предприемачи в големи и средни строителни проекти, мебелни магазини, както и индивидуални потребители в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във