Банкеръ Daily

Новини

БАИТ навърши 15 години

Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ) отпразнува своята 15 годишнина с голямо тържество в зала МАТИ в НДК. Основните успехи на асоциацията представи нейният сегашен председател Теодор Захов. По-важните сред тях са промените в митническите тарифи, усъвършенстване на Закона за обществените поръчки и други закони, успехите като коректив на държавната политика по отношение на бранша на информационни технологии и, разбира се, организирането на най-голямото събитие в бранша БАИТ Експо.
Членовете на БАИТ държат 69% от целия пазар на компютърни продукти, подчерта Захов. Той представи досегашните председатели на БАИТ и благодари на всички активни членове, които са допринесли за постиженията на най-старата ИТ организация у нас. Николай Илиев, първият председател на БАИТ през 1995 г., е изпратил поздравление, в което се казва: Още в началото си давахме сметка, че най-трудната задача ще бъде да се борим с пасивността, недалновидността и с ведомствения или най-често с личния интерес на тези, които управляват правилата на играта. Сега след 15 години виждам, че нещата за съжаление не са се променили особено.
Поздравление е изпратил и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, в което е пожелал на асоциацията все така активно да реагира на всички нередности, с които се сблъсква в работата си с държавата.
За направеното през техните мандати говориха предишните председатели на БАИТ - Йордан Кисьов, Милчо Боров, Васил Христович, Боян Бойчев. Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поздрави БАИТ с навършването на 15 години от учредяването й и превръщането й в най-голямата, най-представителната и влиятелна браншова организация в сферата на информационните и комуникационните технологии в България.
Като дългогодишен партньор на Българска Стопанска Камара БАИТ бе приветствана и от Камен Колев, заместник-председател на БСК. С БАИТ имаме общи цели и споделяме сходни възгледи за изграждане на информационното общество у нас, за необходимостта от радикална реформа в съществуващата действителност, което ни позволява да си сътрудничим ефективно и ползотворно, каза Антони Славински, председател на Асоциация Телекомуникации.
По повод 15-годишнината си БАИТ представи нова разширена концепция на БАИТ Експо 2.10, която обединява нови и стари форми на бизнес изложение, нови модули като БАИТ Академия, както и възможност за реално и виртуално посещение на изложението, семинарите и дискусиите. Концепцията и изпълнението на тазгодишното БАИТ Експо 2.10 е поверено на фирма Аск, също дългогодишен партньор на БАИТ.

За БАИТ
Българската Асоциация за Информационни Технологии (БАИТ) е най-голямата и влиятелна организация в областта на информационните и комуникационни технологии в България. Създадена през 1995 г. и към момента в нея пряко членуват 135 фирми. Мисията на БАИТ е да бъде гласът на индустрията, да защитава общият интерес на членовете си и браншът като цяло, като активно работи за изграждането и развитието на информационното общество в страната, Българската индустрия на информационните и комуникационни технологии на световните пазари и да подпомага растежа на националният пазар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във