Банкеръ Daily

Новини

Азербайджан проявява интерес към млечни и консервни продукти от България

Азербайджан има интерес за сътрудничество с България в областта на стокообмена с млечни, консервни, мариновани продукти, както и плодове и зеленчуци. Това е заявил Емил Каримов, извънреден и пълномощен посланик на Азербайджан в България на среща с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.
Посланикът е посочил още, че развитието на селското стопанство е от голямо значение за Азербайджан, където около 45% от икономиката е свързана с този сектор. Страната му би имала интерес и в областта на обмен на научни технологии и научни специалисти в областта на земеделието. Дипломатът е отправил покана от страна на министъра на селското стопанство на Азербайджан Исмат Абасов към министър Найденов за размяна на делегации с цел по-интензивен стокообмен между двете държави.
От своя страна министър Найденов е посочил, че в състава на правителствената делегация би било добре да се включат представители на бизнеса и неправителствения сектор в земеделието, за да се осъществят преки инвестиционни контакти. Двете страни са се споразумели относно възможността за изготвяне на Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на земеделието, като документът бъде обсъден и предоставен за подписване при осъществяването на преките контакти на високо равнище по-късно през тази година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във