Банкеръ Daily

Новини

Автомобилна администрация състави 77 акта по време на празниците

Инспектори на агенция bdquo;Автомобилна администрацияrdquo; са съставили 77 акта, от които 49 на автобуси и 28 на леки таксиметрови автомобили, по време на коледните и новогодишни празници. Това съобщи Министерството на транспорта.


Между 20 декември и 1 януари служителите на Автомобилна администрация са проверили 2572 автобуса и 981 леки таксиметрови автомобили. Най-често срещаните нарушения при автобусните превози са липса на технически преглед, неиздаване на багажни разписки и превоз на пътници без билет. Един водач е бил без удостоверение за психологическа годност. При таксиметровите превози най-често констатираните нарушения са невключване на таксиметров апарат и непопълнени превозни документи.


За периода на проверките шест превозни средства са спрени временно от движение за установени технически неизправности, като липса на крепежни елементи на автомобилните колела, неизправни светлини и повредени огледала за обратно виждане.


По време на коледните и новогодишните празници на телефона за сигнали за нередности в транспорта са получени седем сигнала, а два са били изпратени по електронната поща.

Facebook logo
Бъдете с нас и във