Банкеръ Daily

Новини

Авиационно учение ще се проведе на летище Варна

Авиационно учение ще се проведе на територията на летище Варна на 26 октомври 2010 г. Целта е проверка на организацията и действията на всички сили, органи и средства в случай на възникване на авиационно произшествие в зоната на отговорност на летище Варна.
В учението ще вземат участие аварийно-спасителната група на летище Варна, летищната и градската служби за пожарна безопасност и спасяване, Гражданска защита – Варна, Районният център по здравеопазване Варна, Българският червен кръст, авиокомпания „Ер ВИА” и други организации и служби, имащи задължения в случай на възникване на авиационно произшествие в зоната на отговорност на летище Варна.
От страна на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в учението ще вземат участие представители на Дирекция „Звено за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.”
Сценарият на учението предвижда разиграване на ситуация на загуба на управление на въздухоплавателно средство на земя след кацане, при което въздухоплавателно средство излиза извън периметровата ограда на летището и на борда му възниква пожар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във