Банкеръ Daily

Новини

АВАРИЙНИ ЕКИПИ ОТВОДНЯВАТ ПРИЗЕМНИ ЕТАЖИ

Екипи от Министерството на извънредните ситуации отводниха мазета и приземни етажи в районите, засегнати от дъждовете, съобщиха от пресцентъра на МИС. Проливен дъжд валя през цялото денонощие в Северозападна България. Във Видин количеството на падналите валежи достигна 52 литра на квадратен метър. Спасителен екип от териториалната дирекция на МИС в града отводни мазета и приземни етажи на улица “Общинска” в центъра на Видин и в района на магазин “Фреш”.
Екипи на МИС отводниха къщи в Белоградчик. През последното денонощие дъжд е валял на територията на цялата област.
Количеството на валежите във Враца през изминалото денонощие е достигнало 58 литра на квадратен метър. Няма наводнени сгради. Паднала мълния върху покрива на стопанска сграда в Козлодуй е предизвикала пожар. Изгорели са 50 квадратни метра от покривната конструкция. Пожарът е изгасен от местната пожарна служба.
Падналите проливни дъждове през нощта в област Монтана не са предизвикали наводнения, съобщиха от Гражданска защита в града. Бурята е прекъснала за около час електрозахранването в някои квартали на Монтана и в селата Горна Вереница и Долна Вереница в общината. Екипи на Гражданска защита са работили през нощта по отпушване на улични шахти в района на железопътната гара и в ромския квартал Кошарник в областния град, уточниха спасителите. В момента ситуацията е нормална, времето е слънчево.
Силен вятър и мълнии са станали причина за аварийни ситуации и пожари в Кърджалийска област снощи. В района на театъра в Кърджали голямо дърво се е стоварило върху витрина за сладолед, пожарникари са нарязали падналото дърво. Огнеборци от Черноочене са отстранили съборено от бурята дърво на главния път Кърджали - Хасково, в района на село Черноочене. Мълнии са подпалили сухи треви в землището на село Бараци, община Крумовград и в село Перперек, община Кърджали. Пламъците в Крумовградско са обхванали площ от около 30 декара и са били потушени от трима огнеборци. Няма нанесени материални щети, произшествията са били ликвидирани своевременно.
Вследствие на разразилата се вчера буря, към 8.45 часа днес без ток са селата Петърч, Осенов лак, Брезов дол, Алино, Ярлово, Поповяне, Ковачевци, вилна зона Зелин, както и районът около язовир Бели Искър.
Проливните дъждове срутиха подпорни стени в Смолянско, съобщиха от Гражданска защита в града. В село Равнища, община Мадан са изпочупени голяма част от керемидите на къщите от силния вятър. Сформирана е комисия, която извършва оглед на мястото на инцидента. В село Ягодина, община Борино и село Стърница, община Баните, дъждовете са предизвикали срутване на подпорни стени и разрушаване на тръбен водосток в село Давидково.
Директорът на Гражданска защита-Смолян инж. Недялко Горанчев увери, че въпреки големите количества дъжд, които паднаха в Смолян, нивото на реките е много под минимума и няма опасност от преливане
Дежурните екипи на ЧЕЗ Разпределение-България работят върху отстраняването им и възстановяване на захранването с електрическа енергия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във