Банкеръ Weekly

Новини

Атанасова: 2210 лв. струва лечението на френските парашутисти, паднали в Коиловци

Общо 2210 лв. е струвало лечението на тримата френски парашутисти, които паднаха в плевенското село Коиловци и бяха пребити от местните жители. Това стана ясно по време на парламентарния контрол от думите на здравната министърка Десислава Атанасова, която отговори на питане от депутатите на Коалиция за България Румен Петков и Кирил Добрев.


bdquo;Трима от французите са били лекувани в плевенската болница. Кой и кога е заплатил разходите за престоя на тези чужденци?rdquo;, попита Петков.


Здравният министър уточни, че двама от тях са настанени в плевенската болница за пет дни, а третият е отказал да бъде хоспитализиран. В средата на декември за лечението им са били преведени 2210 лева от bdquo;Алианцбанк Българияldquo;.


От своя страната червеният депутат поиска да разбере дали банката е платила лечението на френските парашутисти и колко от помещенията в болницата са били затворени от МВР по време на техния престой.


bdquo;Нямам информация дали се е налагала охрана на помещениятаldquo;, каза Атанасова. Тя бе категорична, че от тяхното лечение здравната система не е била ощетена.


По време на днешния парламентарен контрол здравният министър отговори и на питания от депутата на Коалиция за България Мая Манолова за изпълнението на бюджета на Здравната каса. bdquo;Няма задължения към доставчици, включително средства за домашно лечениеldquo;, подчерта Десислава Атанасова. Тя обясни, че все още няма окончателен отчет за изпълнението на бюджета на касата, тъй като срокът на финансовото министерство е 20 февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във