Банкеръ Daily

Новини

АТАКА НЕ ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ КЪМ ГЕРБ ЗА СЪВМЕСТНО УПРАВЛЕНИЕ, ЗАЯВИ СИДЕРОВ

Атака не е поставяла условия към ГЕРБ за съвместно управление. Това заяви пред БТВ лидерът на партията Волен Сидеров.
Нито съм в позиция, нито трябва да поставям условия. Това са просто изисквания, наложени и от практиката, и от опита ни с българското население, което ги иска тези неща. Тези промени са нужни, защото ги изискват хората, не защото ние ще поставяме условия, не защото ще извиваме ръце, те са на дневен ред, каза лидерът на Атака. Според него е необходимо да има допитване, Атака е подготвила и закон за референдумите.
Ето, хората се оплакват се от сметките, оплакват се от начина, по който им събират тока, оплакват се от криминалните заменки хората. Това са теми, които съм сигурен, че в ГЕРБ ги знаят, и би трябвало да подходят към тях така, че да ги решат. Така че това са условията на реалността, не условията на Атака
Според Сидеров е необходима ревизия на предишното управление, защото това са пак очаквания на милиони българи. Те с тези очаквания гласуваха и включително с такъв голям процент за ГЕРБ. Те очакват от новото управление и да ревизира, и да постави на място там, където трябва, тези, които са крали, ограбвали, корумпирани са били и прочие. Така че, ако новото управление не тръгне в тази посока, ще излъже много надежди, веднага ще се почувства това, каза лидерът на Атака.
Попитан какво място вижда Атака в бъдещото управляващо мнозинство, ако Бойко Борисов реши да предложи кабинет само от свои министри, Сидеров каза, че ако управлението започне да прави неща, които не са в интерес на нацията, Атака не би ги одобрила и ще одобрява всички неща, които се вършат в полза на България.
Трябва, когато излизаш на избори, да направиш списък на законопроектите, с които ще започнеш, и то с техния ред, по поредност - първи, втори, трети. Това, за съжаление, не го направиха и сега спечелилите изборите, отбеляза Сидеров. Според него е много важно с какво ще започне ГЕРБ например, кой ще е първият законопроект, кое е най-важното. По повод думите на Бойко Борисов, че ще разчита на Атака в сферата на борбата срещу корупцията, Сидеров каза: Корупцията - да, когато се постави веднага начин, по който, ако трябва с промени в НК, ако трябва с промени в НПК, да се постави въпросът за разглеждане на това кой най-много е крал и да се започнат действия по този въпрос, как ще бъдем против. Напротив, с две ръце сме за.
Темите са ясни, действието, волята е на дневен ред, допълни той. Сидеров заяви подкрепата си за ГЕРБ, ако предложи кабинет, изграден само от министри от партията. Такава една подкрепа от наша страна винаги ще е свързана с критерия за какво отива тая подкрепа. Така нареченото правителство на малцинството, което да разчита на подкрепа на тези партии, които са били против досегашното управление, които искат алтернативно и различно управление. Има в света такива работещи примери, посочи Сидеров. Той отбеляза, че Атака има хора, които би могла да посочи като експерти - в областта на образованието, сигурността.

Facebook logo
Бъдете с нас и във