Банкеръ Daily

Новини

Асоциацията на индустриалния капитал събиране на данни за имиграционните процеси чрез европроект

Асоциацията на индустриалния капитал в България работи по европейски проект за събиране на данни за имиграционните процеси и за измерване и оценка на интеграцията на имигрантите в българското общество. Това съобщиха от бизнес организацията.
Проектът Разработване на пилотен инструмент за подобрено събиране на данни за имиграционните процеси и за измерване и оценка на интеграцията на имигрантите в българското общество е финансиран от Европейския фонд за интеграция на граждани от трети страни.
Една от развитите вече линии в проекта изследва как работодателите у нас възприемат имигрантите, как пришълците променят профила на трудовия пазар в страната, както и това до каква степен българите са склонни да приемат имигрантите. Чрез проекта ще бъде предложен пилотен инструмент за изследване на нагласите, ще бъдат разработени политики и направени корективи в отношението на държавата към потоците от имигранти.
Тази седмица асоциацията и фондация Институт за добро управление - партньор по проекта, организират дискусия с представители на социалното министерство, държавните институции и гражданското общество. Ще бъде направена оценка на действащите стратегически документи и актуалните политики в областта на интеграцията на имигранти в България, като се отчетат
динамичните промени в ЕС и ще се определи какви социално-икономически въздействия би трябвало да се предвидят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във