Банкеръ Daily

Новини

Асарел Медет, Златна Панега цимент и Фреш лоджик плюс с награди за безопасна работа

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов връчи днес Националните награди за безопасност и здраве при работа за 2012 година. Церемонията се организира от Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда със съдействието на фондация Център за безопасност и здраве при работа.


През последните 3-4 г. е видима тенденцията за намаляване на трудовите злополуки и професионални болести, отбеляза по време на церемонията министър Младенов. Той подчерта, че политиките, свързани със здравето и безопасността на работното място, са общ ангажимент както на държавата и социалните партньори, така и на самите работници. Министър Младенов припомни, че до скоро се приемаха проектни предложения по втората фаза по схема Безопасен труд на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Интересът е огромен и над 1200 фирми са кандидатствали за 40 млн. лева, които са предназначени за безопасност и здраве при работа, посочи министър Младенов. С осигурените 30 млн. лева в първия етап на схемата, общата сума, която ще получат одобрените кандидати е 70 млн. лева.


Конкурсът за Националните награди за безопасност и здраве при работа за 2012 г. излъчи победители в три категории. В Предприятие с до 50 наети лица победител е Фреш лоджик плюс АД - Пловдив, в Предприятие с до 250 наети лица първото място зае Златна Панега цимент АД - Ловеч, а фирмата Асарел Медет АД - Панагюрище получи от министър Младенов приза за победител в категория Предприятие с 250 наети лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във