Банкеръ Daily

Новини

Асанж ще публикува над милион нови секретни документа

Основателят на скандалния уеб-сайт Уикилийкс (WikiLeaks) Джулиан Асанж съобщи, че ще публикува над милион нови секретни документа през следващата години. По думите на Асанж всяка една държава в света ще бъде засегната от изнесената информация.


Яростният активист направи рядка публична изява на балкона на посолството на Еквадор в Лондон. Той живее там последните шест месеца, за да избегне екстрадиране в Швеция, където е обвинен в предполагаеми сексуални престъпления.


Уикилийкс има вече над милион документи, готови да бъдат оповестени. Фактите ще засегнат всяка една страна по света. Това заяви Асанж, в обръщение към над 200 души, сред които бяха негови поддръжници и представители на медиите.


Асанж отказа да прекрати самоналоженият от него домашен арест, заявявайки, че се укрива в посолството, тъй като се страхува от разследването в САЩ.


Моята работа няма да бъде прекъсната, но докато това неморално разследване продължава и докато австралийското правителство не започне да защитава журналистиката и публикуваното от Уикилийкс, аз ще остана тук, съобщи още Джулиан Асанж.


Вратата е отворена и винаги е била отворена за всеки, който иска да говори с мен. Като вас, аз не съм обвинен в престъпление, коментира още 41-годишния австралийски активист.

Facebook logo
Бъдете с нас и във