Банкеръ Daily

Новини

АРЕСТУВАХА ГРУПА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ

Шестима души от Северна България, заподозрени в извършване на телефонни измами, са задържани след спецакция на пловдивската полиция. Арестуваните организирали престъпните схеми с телефонните измами и са действали в съучастиеу, предаде БНТ.
Сигналите са подадени от граждани, живеещи в Пловдивска област. Измамниците са действали по отработени схеми, като са избирали т.нар. въртачи – хората, които звънят предимно на стационарни телефони и провеждат първите разговори.
Най-често съобщават за катастрофа, извършена от роднина и искат сума, която да покрие гаранцията за освобождаването му. На специална карта, те са отбелязвали районите, в които са работили. При спецакцията са претърсени повече от 10 жилища, иззети са над 20 мобилни телефона, множество предплатени сим карти и подробни списъци с телефонни номера, разпечатани от интернет – указателя на БТК.
Открити са и два газови пистолета, като единият от тях е преработен за стрелба с бойни патрони. Механизмът на измамите все още се уточнява, но най-вероятно при взимането на парите са участвали и таксиметрови шофьори. За четирима от задържаните прокуратурата вече е внесла в съда искане за постоянна мярка за неотклонение. Ако бъдат признати за виновни, телефонните измамници могат да получат до 8 години затвор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във