Банкеръ Daily

Новини

Apple залага на iPhone 5 да пребори Galaxy SIII

Последният iPhone 5 , който е по-тънък и по-лек от предишния 4S, се смята за най-важният продукт, излизал след смъртта на създателя Стив Джобс.


Апаратът е по-скоро продължение на линията iPhone на Джобс, отколкото нов етап в иновациите на компанията. С него Apple цели да увеличи приходите си и да се пребори за лидерското място на технологичния пазар срещу новия продукт на Samsung смартфона Galaxy SIII.


Новият iPhone 5 разполага с по-голям 4-инчов екран, както и екран и съвместимост с мобилните мрежи от четвърто поколение (4G) изготвени по технологията Long Term Evolution (LTE). Новото устройство ще бъде и първото, което ще използва операционната система iOS 6.


Дебелината на апарата е едва 7.8 мм. Също така задната част включва двуцветна алуминиева плочка, която замества удароустойчивото стъкло на iPhone 4 и 4S. Новият екран пък дава възможност за поставяне на нов ред икони в началното меню. Разделителната способност на дисплея е 1135х640 пиксела, което позволява съотношението на картината да е във формат 16:9.


Apple никога не са били по-силни, заяви изпълнителният директор на компанията Тим Кук. Той наблегна на интегрирания софтуеар и хардуеар на Apple, отбелязвайки подобренията във фотографските характеристики и тези на картите на iPhone и начина, по който устройството работи с другите продукти на Apple като iTunes и iPod.


Това, което поставя Apple на първо място в технологичното състезание е начина, по който всички те работят заедно допълни Кук. Година след смъртта на Джобс, служителите на компанията правят най-доброто, което някога са правили в живота си, твърди директорът.


Според анализаторите обаче Apple не са успели да предоставят нещо наистина ново, за което са се надявали потребителите. Изненадата беше, че няма изненада, коментира анализаторът Адам Лийч от Ovum. Това е едно подобрение, което показва колко развит е продуктът допълни експертът.


Новият iPhone 5 ще се предлага в САЩ за 199 долара за 16GB версия, 299 долара за 32GB и 399 долара за 64GB с подписването на две годишен договор при мобилните оператори. Цената на предишния iPhone 4S сега се понижава на 99 долара, а iPhone 4 ще се предлага безплатно при подписването на нов договор. На 21 септември смартфонът официално ще се продава на основните пазари , а до края на годината ще бъде пуснат в общо 100 държави.

Facebook logo
Бъдете с нас и във