Банкеръ Daily

Новини

Апелативният съд във Варна потвърди отстраняването от длъжност на разследвания за подкуп лекар д-р Тони Йолов

Апелативният съд във Варна потвърди отстраняването от длъжност на разследвания за подкуп лекар д-р Тони Йолов - ординатор в Клиника по вътрешни болести към болница „Св.Анна” във Варна, съобщиха от съда. 59-годишният медик е разследван за това, че от декември миналата година до януари 2011 г., е поискал и приел от своя пациентка от с. Лопушна 300 лева, за да я консултира, да премине на преглед през различни кабинети, за да й бъдат установени неистински медицински диагнози. Всичко това трябвало да послужи при явяването на жената пред ТЕЛК за получаване на пенсия по инвалидност. От самото начало на следствените действия докторът е под „парична гаранция” от 1000 лева, определена от Варненска окръжна прокуратура.
Както Варненският окръжен съд, така и втората съдебна инстанция, съобразява обстоятелството, че д-р Йолов е привлечен като обвиняем за умишлено престъпление, извършено във връзка с работата му. Неговата длъжност на ординатор в Клиника по вътрешни болести предполага възможност медикът да оказва влияние върху голям кръг от хора, както от медицинския персонал, така и върху пациенти. И според Апелативния съд това може да създаде пречки за обективното и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Разследването е в началната си фаза и предстоят още множество процесуално следствени действия, в това число и изясняване на други подобни случаи, свързани с повдигнатото вече обвинение. Въззивната апелативна инстанция припомня, че отстраняването от длъжност е временна мярка и тя не ограничава правата на обвиняемия, който в настоящия момент ползва платения си отпуск.
Определението на Варненския апелативен съд, с което бе потвърдено отстраняването от длъжност до отпадане на необходимостта от това на д-р Тони Йолов, ординатор в Клиниката по вътрешни болести към МБАЛ „Св.Анна” във Варна, не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във