Банкеръ Daily

Новини

АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД СЕ ПРОИЗНАСЯ ПО ДЕЛОТО ЗА СМЪРТТА НА КЕМБЪЛА

Софийският апелативен съд ще гледа днес делото за смъртта на Емил Трифонов-Кембъла. На 13 май първата инстанция определи наказание от пет години лишаване от свобода за подсъдимия Боян Георгиев. Съдът реши още Георгиев да изплати на роднините и граждански иск.Апелативните магистрати назначиха тройна автотехническа експертиза за днешното заседание.
Трифонов загина на 17 март миналата година след катастрофа на автомобил, управляван от подсъдимия Боян Георгиев. Колата се блъсна в микробус, превозващ цветя, а след това и в друга кола, на бул. Цариградско шосе в София.
Според експертиза по делото автомобилът, управляван от Георгиев, в който е пътувал Трифонов, се движел със 135 километра в час. Вещите лица са установили, че Георгиев е шофирал с 1.90 промила алкохол в кръвта.
На 7 март беше даден ход на делото. Адвокатът по защитата поиска съкратена процедура, като заяви, че Георгиев приема за доказани всички обстоятелства и факти от досъдебното производство.
На 13 май 2008 г. Георгиев получи от Софийски градски съд 5 години затвор и да изплати на роднините граждански иск в размер на 100 000 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във