Банкеръ Daily

Новини

АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД ПОТВЪРДИ ПРИСЪДАТА ОТ 3 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КУЗОВ

Състав на Софийския апелативен съд, Наказателно отделение, потвърди присъдата на Владимир Кузов, постановена от Софийски градски съд, с която му е наложено наказание от „лишаване от свобода” при първоначален „общ” режим за срок от три години и „обществено порицание” чрез обявяването му по месторабота. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд - София.
Въззивният съдебен състав е провел допълнително въззивно съдебно следствие, в хода на което са събрани нови писмени и гласни доказателства и е проверил вече събраните от СГС такива.
Решението на САС подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС в петнадесетдневен срок от съобщаването на страните , че е изготвено и обявено.
Решението е подписано с особено мнение на съдията докладчик. Той споделя становището на другите членове на състава за вината на Кузов, но според него е допуснато съществено нарушение на процесуалните правила относно състава, който е трябвало да заседава по делото, тъй като е трябвало да бъде определен в СГС от председателя на Наказателното отделение на СГС, а погрешно е разпоредил това да стане от съдия и двама съдебни заседатели, вместо от един съдия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във