Банкеръ Daily

Новини

АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД ОТМЕНИ ПРИСЪДА ЗА УБИЙСТВО

Апелативният съд във Варна отмени осъдителната присъда по делото за убийството на Орце Коруновски и върна делото за ново разглеждане от друг състав на Варненския окръжен съд (ВОС).
На 29 март миналата година първоинстанционният съд призна вината на четиримата подсъдими по делото за публичния разстрел на Коруновски през 2002 година в центъра на Варна.
Съдът даде доживотна присъда без право на замяна за Малин Крумов, две присъди по 16 години затвор за Венко Агонцев и Димитър Викентиев и 17 години затвор за Карамфил Карамфилов, като за последния присъдата е задочна.
Два дни след убийството той е напуснал страната с чужди документи.
Заедно с него и по същия начин тогава е избягал и Малин Крумов, който беше задържан 3 години по-късно след завръщането си в България.
Според първата съдебна инстанция на 22 септември 2002 година Малин Крумов като пряк извършител, в съучастие с Димитър Бенишев като подбудител, а Агонцев, Карамфилов и Викентиев като помагачи, умишлено убили македонеца Орце Коруновски.
Убийството е било извършено предумишлено, в заведение за хранене в центъра на Варна, по начин, опасен за живота на мнозина, а за Крумов и при условията на опасен рецидив.
В края на януари тази година апелативната инстанция разгледа жалбите на подсъдимите, както и аргументите на ВОС за постановените присъди при установената фактическа обстановка. Според Апелативния съд първата съдебна инстанция не е посочила въз основа на какви доказателства е приела за установени изложените фактически обстоятелства, механизма на извършване на престъплението и ролята на всеки един от подсъдимите.
ВОС не е обсъдил всички възражения на адвокатите, както и на самите подсъдими.Фактическата липса на мотиви към присъдата е съществено нарушение на процесуалните правила е записала в своето решение въззивната инстанция. Апелативният съд е дал указания на изясняване на основните моменти от обвинението, свързани с мотивите за извършване на престъплението и конкретното участие на всеки един от подсъдимите в престъпното деяние.
Решението на Апелативния съд, с което се отменя осъдителната присъда по наказателния процес за убийството на Орце Коруновски и делото се връща за ново разглеждане от друг състав, не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във