Банкеръ Weekly

Новини

Апелативният съд остави в ареста Енимехмедов

Обвиненият за покушението срещу Ахмед Доган в НДК Октай Енимехмедов остава в ареста. Това реши Апелативният съд в София, след като не уважи иска му за промяна на мярката му за неотклонение в по-лека.


Според магистратите има достатъчно обосновани доказателства, които показват, че обвиняемият е планирал действието си. Ако бъде пуснат под гаранция има реална опасност той да извърши ново престъпление или да се укрие.


Има политически натиск върху цялата държава от БСП и ДПС. Това заяви пред журналисти в съда Енимехмедов.


Той още веднъж декларира, че нападението му срещу Доган не е плод на внезапен импулс, а добре обмислено решение.


Не съжалявам за действията си. Когато се появят млади и умни хора, просто са неудобни и виждате какво ставаrdquo;, заяви още Октай.


Енимехмедов е обвинен за това, че на 19 януари в НДК, при провеждане на национална конференция на ДПС направи опит умишлено да умъртви лидера на партията докато той изнасяше реч по време на форума. Октай се опита три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган. Деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от дееца причини, се посочва в обвинителния акт.


На 3 юни Октай Енимехмедов поиска от Софийски градски съд да измени мярката му за неотклонение в по-лека, но искането не беше уважено.

Facebook logo
Бъдете с нас и във