Банкеръ Daily

Новини

АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД ДАДЕ ХОД НА ДЕЛОТО ЗА УБИЙСТВОТО НА КЕМБЪЛА

Петчленен състав на Апелативния съд даде ход на делото срещу Боян Георгиев обвинен, за убийство причинено по непредпазливост на журналиста Емил Трифонов - Кембъла. Магистратите отхвърлиха иска на защита да не се дава ход на делото. Според тях експертизата отговаря на изискванията и характеристиките за съдебна авто-техническа експертиза.
Трифонов загина на 17 март миналата година след катастрофа на автомобил, управляван от подсъдимия Боян Георгиев. Колата се блъсна в микробус, превозващ цветя, а след това и в друга кола, на бул. Цариградско шосе в София.
Според експертиза по делото автомобилът, управляван от Георгиев, в който е пътувал Трифонов, се движел със 135 километра в час. Вещите лица са установили, че Георгиев е шофирал с 1.90 промила алкохол в кръвта.
На 7 март беше даден ход на делото. Адвокатът по защитата поиска съкратена процедура, като заяви, че Георгиев приема за доказани всички обстоятелства и факти от досъдебното производство.
На 13 май 2008 г. Георгиев получи от Софийски градски съд 5 години затвор и да изплати на роднините граждански иск в размер на 100 000 лв.
След изслушване на вещи лица и свидетели днес петчтелният състав на Апелативния съд насрочи ново заседание по делото на 24 ноември, тъй като бе поискана повторна автотехническа експертиза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във