Банкеръ Daily

Новини

АНТЪНИ ХАСИОТИС ОГЛАВИ ГРЪЦКИЯ БИЗНЕС СЪВЕТ У НАС

Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Пощенска банка, бе избран за председател на Борда на директорите на Гръцкия бизнес съвет в България (ГБСБ). Основан през 1995 г., Съветът е частна, неправителствена организация с нестопанска цел, която предоставя платформа за сътрудничество, популяризиране и обмен на информация на членовете си в България и подпомага надграждането на стопанските и инвестиционните взаимоотношения между Гърция и България.
„Уверен съм, че нашата отдаденост и целеустременост ще спомогнат Съветът да продължи работата си за стимулиране на търговията, инвестициите и обмен на ноу-хау между България и Гърция. Това ще бъде от полза не само за нашите членове, но и за бизнес общността в България като цяло. Бих желал да благодаря на всички членове на борда, които ми гласуваха тази отговорност и ми оказаха тази чест”, заяви Хасиотис.
През 2008 г. Гръцкият бизнес съвет в България ще съсредоточи усилията си в дейности, подпомагащи бизнеса. Предстои да бъде учреден център за взаимопомощ, който ще съдейства на членовете на Съвета при развиване на стопански дейности в България. Друг приоритет на организацита е утвърждаване на двумесечното списание „Хоризонти”, което популяризира дейността на ГБСБ и съвместните инициативи на обществени и бизнес лидери от Гърция и България. Предвижда се също изграждането на нов интернет сайт, който да представя членовете на Съвета и да предоставя актуална икономическа и пазарна информация, както и пускането на ежедневен електронен бюлетин. През настоящата година ГБСБ възнамерява да стартира семинарна програма, насочена към повишаване на квалификацията и професионализма на работните екипи, сплотяване на членовете на Съвета и създаване на предпоставки за съвместни инициативи. Първото събитие за годината след избора на новия борд беше шоуто „Светлина и слово” в Народния театър „Иван Вазов”, с което бе отбелязано новото издание на романа на Стефан Гечев „Моите приятели гърците”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във