Банкеръ Daily

Новини

Антонис Самарас: Временното правителство на Гърция не трябва да управлява повече от три месеца

Временното правителство на Гърция не трябва да управлява повече от три месеца, преди да се насрочат новите избори. Това заяви лидерът на консервативната група bdquo;Нова демокрация Антонис Самарас пред членове на своята партия. Той бе категоричен, че подкрепата му за служебния премиер Пападемос не означава разпределение на властта с лидера на социалистическата партия.


Според Самарас изборите за нов парламент трябва да се проведат на 19 февруари следващата година. Изборите са предпазната клапа срещу социални безредици, посочи Самарас за гръцката телевизия Нет ТВ. Опозиционният лидер подчерта, че това правителство ще е временно и че подкрепата му за сегашните мерки на Пападимос са само за постигане на национално единство.


Кабинетът на бившия банкер на Централната Банка Лукас Пападимос трябва да ратифицира спасителния пакет, договорен с ЕС и МВФ. Опозиционният лидер Самарас обаче заяви, че партията му в правителството на националното единство няма да одобри никакви мерки, които са извън тази сделка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във