Банкеръ Daily

Новини

Антония Първанова призова Цветан Цветанов да гарантира сигурността на пътниците на Летище София

Евродепутатът Антония Първанова призова министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да бъдат предприети мерки за ефективно гарантиране на сигурността и неприкосновеността на личните багажи на пътниците и на карго товарите на летище София. В писмото се казва - Дълбоко сме разтревожени от случващото се и сме убедени, че такава дългогодишна престъпна дейност не би могла да съществува без сериозна организация и протекция. Имаме основание да предполагаме, че на територията на Летище София действа организирана престъпна група, интегрирана в състава на наземните оператори.
Силно сме обезпокоени от установилата се порочна практика на Летище София за нерагламентирано отваряне на багаж на пътници и зачестилите случаи на липса на вещи от багажа им, пише Първанова в писмото до Цветанов.
Към нас бяха отправени множество сигнали, визиращи нарушения в дейността на наземния оператор „Летище София” ЕАД, заявява тя.
По думите й - за справяне с престъпните практика на Летище София, настояват множество неправителствени организации, медиите и потребители в социалните мрежи, обръщайки внимание на незабавните действия, предприети при кражбата на мобилния телефон на американския посланик Байерли и апелирайки за същата реакция спрямо случаите с български и чужди граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във